There are moments in our life when we need a hug, when we need to be revitalized and supported. Often we do it by ourselves, nobody help us, nobody is willing to do it. We try to find the strength deep inside our mind and we get up and continue to walk. This is the story of the nature too and this is how we are. Winter is over, new season arrived. Spring will bring plenty of joy and energy and everything will shine again!
DARK CHOCOLATE MUFFINS WITH ORANGE FLAVOUR
50 gr. dark chocolate (70%)
60 gr. butter
80 gr. orange syrup with pieces of orange peels (that remained from making candied orange peels)
50 gr. wheat flour
½ teaspoon baking soda
pinch of salt
2 eggs
1 tablespoon granulated sugar
1 tablespoon powdered sugar with vanilla flavor (home made)
2 tablespoons candied orange peels
Heat the oven to 180°C. Prepare the muffin pan with cupcake papers.
Melt the butter and the chocolate on very light heat and allow to cool slightly. Add to the mixture the orange syrup and whisk together. Add the flour, baking soda, sugar and vanilla sugar and continue mixing. Add one by one egg, candied orange peels and allow to combine. Pour the batter into muffin pan filling up to 2/3 of each muffin container and bake for about 20-25 minutes.
La ricetta in italiano
MUFFINS DI CIOCCOLATO FONDENTE ALL’AROMA DI ARANCIA
50 gr. cioccolato fondente al 70%
60 gr. burro
80 gr. sciroppo di arancia con pezzetti di scorze (quello che rimane dalla preparazione di scorzette candite)
50 gr. farina “00”
½ cucchiaino di lievito per dolci
un pizzico di sale
2 uova
1 cucchiaio di zucchero semolato
1 cucchiaio di zucchero vanigliato (fatto in casa)
2 cucchiai di scorzette di arancia candite
Riscaldare il forno a 180°C. Rivestire la taglia per i muffins con le cartine.
Sciogliere il burro con il cioccolato a fuoco bassissimo e lasciare che si raffreddi un po’. Aggiungere lo sciroppo d’arancia e mescolare con il frullatore. Aggiungere la farina, il lievito e lo zucchero e continuare a frullare. Aggiungere all’impasto le uova uno alla volta e infine incorporare le scorzette candite con il mestolo. Versare l’impasto nello stampo per muffins riempiendo 2/3 di ogni contenitore. Cuocere per circa 20-25 minuti.
Recept na hrvatskom
MUFFINS S TAMNOM ČOKOLADOM I AROMOM NARANČE
50 gr. tamne čokolade sa 70% kakaa
60 gr. maslaca
80 gr. sirupa od naranče e komadićima korica (koji je ostao od pripreme ušećerenih korica)
50 gr. brašna “00”
½ žličice praška za pecivo
prstohvat soli
2 jaja
1 žlice kristal šećera
1 žlice šećera u prahu saromom vanilije (pripremljeno kod kuće)
2 žlice ušećerenih korica naranče
Zagrijati pećnicu na 180°C. U pleh za muffine staviti papiriće.
Otopiti maslac i čokoladu na jako slaboj vatri i ostaviti da se malo ohladi. Dodati sirup od naranče i sve skupa miksati. Dodati brašno, prašak za pecivo i šećer i nastaviti miksati. U biskvit dodati jedno po jedno jaje te na kraju dodati ušećerane korice naranče i dobro promiješati kuhačom. Uliti biskvit u pleh za muffine do 2/3 zapremine svake posudice. Peći oko 20-25 minute.
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