Peaches are ripe, perfumed and juicy. White peaches...I didn't like white peaches when I was younger. Now I adore them, they are not too sweet, their pulp is so fascinating, so white inside and pink near to the peel.
During one of those hot and buzzing nights I've dreamed about cold, thirst-quenching white peach ice cubes melting in my mouth. Fresh and juicy.
During one of those hot and buzzing days I made this frozen dessert and it turned fresh and easy, not too sweet and thirst-quenching like the imaginary ice cubes from my dream.
FROZEN YOGURT WITH WHITE PEACHES
Dose with 1 medium peach:
1 ripe peach (80 gr weight)
75 ml whole milk natural yoghurt or fruit yoghurt
2 teaspoons orange honey* or sugar
seeds from 1/3 vanilla bean
seeds from 1/3 vanilla bean
Remove the stones from the fruits, cut fruits in small pieces. Do not remove the peel and blend together with honey and seeds from vanilla bean until you get smooth mixture with some entire pieces of fruits and peel left in the mixture. Add yoghurt and incorporate all together.
Freeze the mixture overnight.
Serve.
*if you choose fruit yoghurt, don’t add any other honey or sugar
Dose con 1 pesca media:
1 pesca matura (80 gr di peso)
75 ml di yogurt naturale intero o alla frutta
2 cucchiaini di miele* di fiori d’arancio o di zucchero
semi di 1/3 di un baccello di vaniglia
semi di 1/3 di un baccello di vaniglia
Togliere i noccioli dalla frutta e tagliarla a pezzetti, ma non bisogna rimuovere la buccia. Tritare la frutta nel mixes con il miele fino ad ottenere un composto liscio con qualche pezzetto intero di frutta e della buccia. Aggiungere lo yogurt ed incorporare tutto.
Mettere nel freezer per una notte.
Servire.
*se sceglierete lo yogurt alla frutta, non servirà aggiungere miele o altro zucchero
Doza s 1 breskvom:
1 zrela breskva (težine 80 gr)
75 ml punomasnog običnog jogurta ili voćnog jogurta
2 žličice meda* od cvjeta naranče ili šećera
sjemenke 1/3 mahune vanilije
sjemenke 1/3 mahune vanilije
Iz voća izvaditi koštice i narezati ga na komadiće, ali ne treba oguliti kožicu. Usitniti voće u blenderu da dobijete glatku masu s par cijelih komadića voća i kožice. U smjesu dodati jogurt e sjediniti.
Zamrznuti preko noći.
Poslužiti.
Nessun commento:
Posta un commento